WOHFront

27 sept. Ranald MacDonald prijs 2017 voor With our own hands

10/10/2017

Monumentaal boek With Our Own Hands bekroond met Ranald MacDonald prijs 2017
Ranald166

Amsterdam, 27 september 2017

De Ranald MacDonald prijs is een jaarlijkse, internationale prijs voor werk van een beginnend schrijver of kunstenaar, dat van uitzonderlijke klasse is – ‘waar, goed en schoon’ – en nieuw licht werpt op de betrekkingen tussen Azië, Europa en Noord-Amerika. De prijs bedraagt 5000 euro en wordt ieder jaar uitgereikt op 11 oktober aan boord van een driemaster in de haven van Amsterdam. Ook kan een oeuvre prijs worden toegekend van 2500 euro.

With Our Own Hands (LM Publishers, Utrecht, 2015), van de hand van de Nederlandse etnobotanicus Frederik van Oudenhoven en de Oostenrijkse geograaf en politicoloog Jamila Haider, is een monumentale studie, zevenhonderd bladzijden dik. Het beschrijft de omgang van de Pamiris in Afghanistan en Tadzjikistan met hun voedsel, van de oude gewassen die zij kweken tot en met het van god gegeven brood dat zij breken. Het resultaat is een prachtig vormgegeven boek in het Engels, Dari-Perzisch en Tadzjieks, met baanbrekende typografie van Nederlandse herkomst. Foto’s van gerenommeerde fotografen maken het boek compleet.

Architect Hajime Narukawa krijgt oeuvre prijs voor zijn wereldkaart AuthaGraph.Het volledige persbericht van Friends of MacDonald. The Dutch Connection, leest u hier.