HindostaanseContactarbeiders

5 juni: Lalla Rookh Immigratieviering 2016

30/05/2016

Dames en heren,

Het is ons een genoegen u uit te nodigen voor de Immigratieviering 2016 in Den Haag.
We verwelkomen u graag op 5 juni in De Uithof in Den Haag. Speciale gast op deze migratieviering is Kries Ramkhelawan, dé icoon van de Bhojpuri-muziek in Suriname, die speciaal uit Suriname overkomt voor dit publieksconcert. Het concert in De Uithof begint ‘s avonds om 19.00 uur met eerst de Surinaamse ‘Koningin van de Baithak Gana’, Motimala Bholasing. Kries Ramkhelawan en zijn muziekgroep geven vervolgens om 20 uur acte de présence op het grote podium.

Voorafgaand aan het concert bent u als trouwe bezoeker van onze activiteiten van harte uitgenodigd voor de presentatie van het laatste boek van prof. dr. Chan Choenni. Het nieuwe standaardwerk dat hij namens de Lalla Rookh-leerstoel heeft geschreven, heet Hindostaanse contractarbeiders 1873-1920, van India naar de plantages in Suriname. Dit bijzondere moment zullen we ook gebruiken om afscheid te nemen van de vertrekkende hoogleraar. De boekpresentatie wordt geleid door Reshma Roopram. Zij interviewt prof. dr. Choenni over het boek en zijn werk de afgelopen jaren als bijzonder hoogleraar ‘Hindostaanse Migratie’ aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam. De bijeenkomst wordt afgesloten met een besloten optreden van Kries Ramkhelawan en zijn leerling Manodj Ramcharan. Dit mini-’Guru-Chela Concert’ belooft een bijzondere gebeurtenis te worden en we bevelen het u van harte aan.

Met vriendelijke groet,

Rajendre Khargi,
voorzitter Stichting Diaspora Leerstoel Lalla Rookh
Wilt u de boekpresentatie en het mini-’Guru-Chela Concert’ van Kries Ramkhelawan bijwonen, meldt u zich dan aan via het mailadres: secretariaat@lallarookh.nl.

Indien u de boekpresentatie bijwoont, heeft u automatisch ook gratis toegang tot het publieksconcert in de avond.
Programma boekpresentatie:
14.30 – 15.00 uur: Inloop
15.00 – 17.00 uur: Boekpresentatie en interview van prof. dr. Chan Choenni o.l.v. Reshma Roopram, met onder meer een column van Roy Khemradj over Chan Choenni en aansluitend het mini-’Guru-Chela Concert’.

Plaats: Saalbachzaal,
De Uithof, Jaap Edenweg 10, Den Haag