Bertje

14 april: Amsterdams Kattenuur

02/04/2017

Vrijdag 14 april, aanvang: 16.00 uur
Boekhandel Over het water

Van der Pekstraat 59, Amsterdam-Noord

‘Liefde is liefde, maar liefde tussen dier en mens is extra liefde.  Met haar kleine rode kater Tim beleefde schrijfster en onderzoekster Vilan van de Loo een grote liefde. Zij waren bijna zeventien jaar samen en elke dag was knus.

Hoe ga je door als je grote liefde er niet meer is? Waar vind je troost? En wanneer is het tijd voor een nieuwe liefde?  Hierover schreef Vilan Van Tim naar Bertje. Kleine autobiografie van rouwen en liefhebben.
In het Amsterdams Kattenuur vertelt ze openhartig over haar boek. Ook vertelt ze  over haar nieuwe liefde Bertje, een grote ex-asielkater met een rugzakje. Hij troostte haar in de periode van rouw na de dood van Tim.
Over rouwen en liefhebben gaat het in dit uur.  Aan de orde komen uiteenlopende onderwerpen zoals: waarom het eten van puddingbroodjes niet helpt als je verdriet voelt, en of het kan dat je je overleden huisdier in je ooghoeken opeens ziet.  Bonus: een snelcursus Omgaan met Harteloze Mensen, degenen die het wagen te zeggen dat het “toch maar een dier was”. Wat zeg je dan terug?

Een ideaal uur voor iedereen die troost nodig heeft of die aan een ander wil kunnen schenken.’

 

Wil je erbij zijn? Stuur dan even een mailtje naar lot[at]boekhandeloverhetwater.nl!